Mindful Eating

Ifølge lege og forfatter Giulia Enders, vil enhver stressfaktor hemme fordøyelsen. Også når vi ser på skjerm. Er vi ikke tilstede når vi spiser, tapper hjernen energi fra tarmen for å bearbeide sanseinntrykkene.

Er vi derimot tilstede under måltidet, forsterker vi opplevelsen av nye farger, lukter og smaker. Ikke minst legger vi merke til når vi har fått i oss det vi trenger

TRADISJON

Åsmund Bergwitz er utdannet anleggsgartner og har snart 30 års erfaring med design og anlegg av hager. Han har etter opphold og studier i Japan spesialisert seg på anlegg av japanske hager tilpasset Norsk miljø. Åsmund har drevet eget annleggsgartnerfirma siden 1992 og tilbyr i dag konsultasjon, design, og anlegg av moderne nordiske, og japansk inspirerte hager.

KVALITET

I 2500 år har Zen Munker fått to ting av sine mestre ved uteksaminering; en kappe og et sett med spiseskåler.

Skålene blir produsert med intensjon og hensikt. De brukes gjerne livet ut, og overrekkes deretter til en Zen munks nærmeste student.

Koreanske Zen munker får sine håndlagde i en liten fjellandsby av Mester Dae Won. Skåret ut av Ginko Biloba (tempeltre) og lakkert i talløse lag med en hemmelig oppskrift basert på naturlig harpix.

Seglet på bunnen av den største skålen er en signatur, og bekrefter «Great Perfection». I Korea en status og kvalitet på tilsvarende nivå som Stradivarius i Italia.

TIL DEG

Skålene har til nå vært forbeholdt Zen munker i Korea. Det finnes ingen webside, butikk eller andre som selger disse.

Hole Hagesenter forhandler et lite antall etter avtale med Hyon Gak Sunim ved Zen Center Regensburg.

Med ønske om å støtte Sunim i hans arbeid, samt bidra til muligheter for økt livskvalitet ved å tilby et verktøy for mindful eating.

Se i nettbutikken:

0
0
Handlekurv
Handlekurven er tomGå til butikken